OĞLUMA AÇIK MEKTUP... KADINLAR ÜZERİNE BABA NASİHATLERİ...


Sevgili  Oğlum ,
                Her şeyden önce sana varlığın ile var olmama sebep olduğun için teşekkür ederim.
                Geçenlerde 25 yaşına girdin ve bu yaşa kadar her zaman bir evladın yapması beklenenlerin en iyisini yapıp,  yaşantını bir yola koydun. Bu yaşında ne yapabilirim diye aylardır düşünüyorum. Seninle ayrı geçen yirmiyi aşkın yıllar boyunca seninle paylaşamadığım o kadar çok şey oldu ki.
                Sonunda yaşadıklarımdan çıkardıklarımı seninle "erkek erkeğe" konuşup bir "baba nasihati" olarak yazmaya karar verdim.
                 Ayrıca bunları apaçık herkesle paylaşmakta istedim, çünkü benim gibi oğlu ile yaşayamayan ya da söze dökemeyen babalar adına yapmam gerektiğini düşündüm.
                Aşağıda sana kadınlar hakkında öğrenebildiklerimi (!) aktarmaya çalışacağım. Artık seninde bazı kararlar vermen gereken bir dönem yaklaştığı için belki bir rehber olabilir.
·         "Evlilik" t-shirtlerde yazdığı gibi bir "game over" değildir korkma. Oyun örnekse "next level" dır ve daha zorlu bir süreç olduğu kesindir. O'da sen'de artık yeni bir tecrübede olacaksınız. Yine'de level atlayamazsanız, ikinizde üzülmeyin. Yeni oyuncularla, edindiğin tecrübelerle daha başarılı bir oyuna başlamanız ve en üst seviyeye çıkmanız mümkün.
·         25- 35 yaş arası kadınlara dikkat et. Doğaları gereği onlar "eş" ararken aslında "baba adayı" olarak temel içgüdüleri etkisinde arıyorlardır. Muhtemelen iyi bir aday olduğundan senin yaşayacağın iyi günler ve yaşatılan tüm güzellikler hamilelik testindeki pozitif işareti ile sona erebilir. Ondan sonrasında dilerler ve uygun görürlerse "baba sponsor" olarak "hizmet vermeye" devam edebilirsin ya da ...
·         Eğer yanlış kafaları ile düşünen erkekler gibi  sahip olmayı ve cinsel başarını kadını elde etmek gibi düşünürsen en büyük hatanı yapmış olursun. Bilesin ki "beynine sahip olamadığın" hiç bir kadın "senin" değildir.
·         Kadınının gözlerine bak, onları "dinle". Gözlerinin rengi değil derinliğinde gönderdiği mesaj bir kitap dolusu anlam taşır. Eğer gözlerinden onu "anlıyabiliyorsan" sadece tanımaya başlamışsın demektir.
·         Dilerim olur, ama bir gün çocuğun olursa unutma öncelikle o çocuk "onun" çocuğudur, izin verir ve başarabilirsen seninle de paylaşabilir. Sakın ha; onu "çocuğu" ile tehdit etme, bırak kaplanı, dişi bir kediyi incele, ne demek istediğimi anlarsın.
·         Kadınınla sevişirken bir "kadınla" nasıl sevişmek istiyorsan öyle seviş, eşin diye sınır koyma. Yaşa ve yaşat. Hayal ettiklerini onunla yaşayamıyorsan bir yerde bir eksiklik vardır ve gün gelip bu birikip açığa çıkar ve unutma kristaldeki tek çatlak bile parçalanmasına sebep olur.
·         Klişelerden uzak dur. Ergenlikten öte işe yaramaz. Bil ki kadın diye bir cins yoktur. Dünya'da kaç tane kadın varsa o kadar " kadınlık" vardır. Her kadın kendine özeldir. Eğer birine benzettiğini anlarsa bambaşka biri olarak gelir karşına, afallarsın.
·         Sevgini belli et, şefkatini asla esirgeme. Eğer seni öperken kokluyor ise, seni seviyordur. Unutma kadınlar tüm duyuları ile yaşar.
·         Yaptığı yemeği keyifle yiyen kadından korkma. Yapana kadar hevesi geçip tatmayan, "ben pişirirken doydum" diyen kadın, bir gün seni de "pişmiş yemek" olarak görebilir.
·         Mutlaka bir yerlerde gizemli bir noktan, çözemediği bir şeyin kalsın. Bunu senin "hala keşfedilmeye, macerası yaşanılmaya değer" bir insan olacağının garantisi gibi düşün..
·         Zekisin ve zeki olduğunu hissettir. Zeki erkek her zaman öncelikli tercihtir ama çok belli edecek kadar da aptal olma.
·         Lütfen hayattan keyif al, neşelen. Esprilerini ve hayatı dolu dolu yaşa. O da bundan zevk alacak ve inan birlikte daha da keyifli olacaktır.
·         Nefes alamadığında hissedeceklerini onu kaybettiğinde hissedecekmiş gibi sevdiğini göster. Karşılığını oksijen dolu orman havası gibi alırsın.
·         Onu asla ama asla başka bir kadınla kıyaslama, hele hele bunu hissettirme. O zaten bunu senden fazla yapmaktadır ama senin yapmana tahammül edemez. Bitersin.
·         Bir kadın; gözlemcidir. Bir kafe dolusu kadının ne giydiğini, nelerin yakışıp yakışmadığını sana bir çırpıda anlatabilir. Onun için sakın görmediklerini zannetme.
·         Bir kadın en dost köpeğin gibi, sana karşılıksız dostluk sunabilirken, eğer kuyruğuna basarsan kemiklerini bile parçalayacak güçte "çene" yapısı olduğunu unutma.
·         Mutlaka dinle, dinlersen ve dinlediğine inanırsa sana istediğin fazla her şeyi anlatacaktır. Ayrıca bir şeyler sorgulaman gerekmez.
·         "Seni tanıyorum" deme. Doğru bile söylesen aksini ispat için gerekeni yapacaktır.
·         En sevdiği, onun için yaratıldığına inandığı ayakkabı ya da giysilerinin artık modasının geçtiğini, "bir şeyim kalmadı" diye söyleyebilen birinden daima aynı dozda seni seveceğini bekleme. Senin de yaşam "modasını" yakinen takip edip kendini güncellemen gerekir.
·         Doktorsun bilirsin; en sancılı, ağrılı gününde bile hiç belli etmeden yürüyüp, gününü yaşayan bir kadının ne acılara katlanıp sana yansıtmayacağını tahmin bile edemezsin.
·         "Anladığını"  asla net söyleme, ima et ama net belirtme, yoksa tekrar anlaşılmamak için gereken değişiklikleri yapacaktır.
·         Kadınlar "konuşur", inanamayacağın detaylara girip uzun uzun anlatır. Burada "kalın puntolu" sözlere dikkat et yeter, bunları hatırlaman onun için yeterlidir. Çünkü aradaki boşlukları kendisi her defasında farklı sözcüklerle değiştirip yeniden, yeniden yaşayabilir.
·         Giydiği kıyafetlere dikkat et ve belli et, her ne kadar o senin için değil diğer kadınlar için giyinse de dikkatin taktir toplar. Ama iç çamaşırları ise sevdiğine ve en çok sevdiği kendine özeldir.
                Tüm bunlardan sonra babam kadınları iyi tanımış diye düşünüyorsan sana gülerim. Sevgili Pakize Suda'nın bir yazısından alıntı ile sana cevap vereyim; odada dolaşan bir hamam böceği varsa takip et, bir yöne giderken durur ve birden bambaşka bir yöne gidebilir. İşte onun neden bunu yaptığını anlayabilirsen kadınları da anlayabilirsin canım oğlum.
                Seni çok seviyorum, iyi ki varsın ve yaşama nedenimsin.
                Gözlerinden öpüyor, ömrün boyunca mutlu ve huzurlu bir ilişki içinde olmanı dilerim.
                Baban Sefa Ulukan. 

                Ocak 2015 -Adana
SONRAKİ
« Prev Post
ÖNCEKİ
SONRAKİ YAZI »

KONU İLE İLGİLİ YORUM VE GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment